pablo2

Blog: Maar ... ze kent me niet eens !?!?! Binnen laten komen of daar laten?

 20/06/2017

Trouw blijven aan jezelf is een mooi goed. Het zorgt ervoor dat je "in sync" bent met wat je doet, uitstraalt. En dat niemand je onderuit kan halen.

Oke, oke, misschien had ik me niet moeten laten overhalen... Maar het klonk zo leuk! En interessant. Want hoe kom je als werkende mama (met een eigen bedrijf) de zomer door. De kinderen hebben zes weken vakantie. Jij dus ook? Het kan anders!

Dat was mijn trigger waardoor ik Ja zei tegen een webinar. Voordat ik me kon aanmelden voor het webinar moest ik echter drie korte vragen beantwoorden. Done! En toen was ik aangemeld. 

De betreffende ochtend...
Ging het eigenlijk bar weinig over de zomervakantie en hoe je "vrije" kinderen kunt combineren met je eigen bedrijf. Tot het einde. Toen kwam het schitterende aanbod. En dat was een soort van online school tijdens de zomervakantie. Ik ging door met mijn werk en dacht er eigenlijk niet meer aan. Tot ik een week later een mailtje kreeg van de desbetreffende aanbieder. En het leek een standaard bericht totdat ik ineens mijn antwoorden van de vragen terug las. En ik dacht nog, dat is slim gedaan. Totdat ik zag welke conclusie zij eruit trok! 

En dat maakte dat ik ineens anders tegen het bericht aankeek. Want waar ik vanuit een openheid mijn antwoorden had gegeven. Ging zij er keihard met haar oordeel over heen.

Een voorbeeld.
Ik gaf aan als antwoord op een van de vragen, dat ik graag meer structuur zou willen aanbrengen in mijn bedrijf. Zie ook mijn eerder geschreven blog. Haar reactie: “Investeer jij zelf wel in coaching?” En dat ging door met teksten als “Als JIJ jezelf serieus neemt, dan…” Huh? Wow! Wtf. Agressief!? Die komt binnen… Ik investeer inderdaad in coaching (hallo, ik ben coach, dan wil je ook gecoacht worden) en ik neem mezelf serieus. Het borrelde serieus woest van binnen! 

En voordat ik het wist.
Was ik al bezig met een reply op de email. Hoe juist die alinea binnen komt. En niet om de redenen die zij noemt. Juist vanuit het oordeel dat ze geeft, de aannames die ze doet. Terwijl ze me niet kent. Niet eens de moeite neemt me te bellen en te verifiëren of zij de antwoorden juist interpreteert.

Maar weet je, dat zou ik doen.
Dat is mijn manier van handelen. En blijkbaar niet die van haar. Mijn neiging heb ik niet gevolgd. Heb haar geen bericht gestuurd. Het zo gelaten. Heb me wel voor haar nieuwsbrieven afgemeld. En weet: zo wil ik niet behandeld worden. En -weet- zo behandel ik mijn klanten ook niet.

Trouw blijven aan mezelf.
Voor mij was deze ervaring een bevestiging. Een bevestiging dat ik trouw ben aan mezelf. Hoe ik in het leven sta, wil staan. Met respect voor de ander.

Wil jij ook trouw blijven aan jezelf?
Ten aanzien van je omgeving, familie, collega’s? En heb je daar hulp bij nodig? Bel of mail me gerust en we gaan samen aan de slag met je vraag. Ook kun je een Kennismakingsgesprek aanvragen. We plannen dan 1,5 uur coaching in en het eerste half uur is gratis (dat is de kennismaking). Dan kunnen we daarna gelijk doorpakken! En jij jouw eerste stap zetten. Wel zo praktisch!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier