pablo2

Blog: Weet je het even niet meer? Wil je even meer weten? Trek een kaart!

 25/10/2016

Een blog met tips en advies over hoe je foto's en kaartensets voor je kunt laten werken. Deze intuïtieve en creatieve werkvormen geven toegang tot het onbewuste en dat geeft mooie informatie.

Inmiddels ben ik totaal fan van alle kaartendecks die er maar voor handen zijn (en ik heb ze bij lange na allemaal nog niet)! Van dieren- tot aan kleuren- en bloemenkaarten. De godinnen kaarten en ook “gewone” kleuren foto’s (tip: koop de National Geographic scheurkalender met fantastische foto’s van dier, natuur en mens. Bewaar de blaadjes en knip de foto’s uit). 

De kaarten geven een bron aan informatie. Juist als je het even niet weet of juist meer wil weten. De kaart weet het altijd! 

Ze kijkt me vragend aan… 
Een kaart trekken? Twee zelfs!, beantwoord ik haar vraag. Op mijn vraag aan haar wat ze wil behandelen in de coaching en wat ze veranderd wil hebben nadat de coaching is afgerond, kijkt ze me een beetje beteuterd aan. Mijn klant, Sarah, weet dat ze coaching nodig heeft, weet dat er iets moet veranderen maar kan alleen niet zo 1, 2, 3 concreet benoemen wat dan. 

We gaan dus twee kaarten (foto’s eigenlijk) trekken. Een die staat voor nu. Een die staat voor de toekomst. 

We vullen elkaar aan. Eerst vertelt zij wat zij bij de foto, die staat voor nu, voelt. Wat haar opvalt. Wat ze mooi vindt en wat niet. Ik vul haar aan met wat ik voel en ervaar bij de kaart. Wat de kleuren doen, de beelden, alles eigenlijk. En hetzelfde doen we ook voor de toekomst. En het geeft direct inzicht. 

Beetje raar misschien… Maar als ik de kaarten voor mijn klanten klaar leg, dan wil ik graag dat ze gaan staan als ze een kaart kiezen. En dan een foto intuïtief aanwijzen. I.p.v. bewust kiezen omdat je “vindt” dat deze bij bijvoorbeeld je huidige situatie past. 

Zo omschreef Sarah het gevoel bij de foto van de toekomst als zijnde vrijheid gevend, oneindig. En de eerste gaf haar een gevoel van onzekerheid. Woorden die ze mee kan nemen in coachvraag. Want wat wil ze graag dat de coaching haar oplevert? Inderdaad! Vrijheid om mee te beginnen…

Wat nog meer? 
Ook kun je twee kaarten trekken: een met je ogen open en de andere met je ogen dicht. Je kunt daarbij een vraag in gedachten nemen. Of de huidige situatie als uitgangspunt nemen. De kaart, die je trekt met je ogen open, geeft je bewustzijn weer. De kaart echter die je trekt met je ogen dicht, geeft aan wat je ziel laat zien. Een laag dieper dus! En die twee kunnen verschillen als dag en nacht! En mooi samenvloeien, dat ook weer. 

“In een eerdere blog van mij werkt het medium/ de auteur van het boek ook op deze manier. In plaats van kaarten gebruikt zij echter een mand vol met verschillende kleuren linten.” 

De betekenis lezen of de kaart lezen
Bij de meeste kaartensets, zoals dierenkaarten, emotie-, engelen-, bloemen- en kleurenkaarten, worden boeken meegeleverd waarin de betekenis van de kaarten wordt toegelicht. Dus als je bijvoorbeeld een leeuw hebt getrokken, dan kun je:

  • zelf de kaart lezen (of door je vriend/ partner/ vriendin/ zus etc.) en er betekenis aan geven of
  • je leest de tekst behorende bij de kaart uit het boek of
  • je doet beide. 


Dus
Weet je het even niet of ben je voor je gevoel de weg kwijt of ben je gewoon nieuwsgierig wat de huidige situatie betekent? Toets het eens met het trekken van kaarten. En het bekijken van foto’s. Naast dat het je meer informatie geeft, zorgt het ook voor een leuke boost aan je avond (als je dit met meerdere mensen doet)!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier