pablo2

Blog: Teleurstelling.

 19/04/2016

Een persoonlijke blog over een zakelijke teleurstelling. Dat driehoeksrelaties gewoon ingewikkeld zijn. Dat in elk traject een leertraject zit.

Slikken.
Vanmiddag sprak ik met een klant. Het kennismakingsgesprek verliep positief. Ze had er een goed gevoel over. Een mondelinge overeenkomst. Restte slechts de formele afwikkeling met de werkgever van deze klant. Helaas besloot de werkgever anders. Waaraan het ligt, weet ik niet, maar de klant belde dus op om te zeggen dat het coachingstraject niet doorgaat. Dat was even slikken.

Wat er dan door me heen gaat… Veel! Mijn hoofd slaat op hol. En omdat ik middenin een netwerkgesprek was, had ik ook niet veel tijd om erbij stil te staan. Later wel… En toen kwam de teleurstelling. En even vertwijfeling. Had ik het goed aangepakt dit proces? En waar kan ik het de volgende keer anders doen?

Alhoewel.
Ik ook eerlijk moet zeggen dat die laatste zin pas door mijn hoofd schoot toen ik de quote voor bij deze blog las. En ik daarvoor echt even met mijn emotie zat. En teleurstelling. Uiteraard heeft dit met verwachtingen te maken. Dat ik de verwachting had, dat het door de mondelinge toezegging al een ‘done deal’ was. Maar het pas een ‘done deal’ is als het zover is.

Wat ik ervan leer?
Mijn verwachtingen te managen vooraf: worst case scenario, best case scenario & in between… 

"Vinden jullie ook niet dat Engelstalige termen gewoon soms beter klinken als de Nederlandse variant?"

En daarnaast ook om zelf ‘in the lead’ te zijn (weer zo’n Engelse term!). Richting de klant en de opdrachtgever. Nu was er een goede klik met de klant maar was er geen met de opdrachtgever. Lastig die driehoeksrelaties! En leuk als uitdaging om mee bezig te zijn want er zullen meerdere teleurstellingen volgen. Maar ook goede, succesvolle momenten.

Wat ik ga doen?
Nu even niks. Ik voel me nu al sterker. Nog een beetje bibberig maar wel sterker. En zometeen ga ik heerlijk vliegen in de lucht. Met mezelf in alle rust. Aerial yoga. Gisteren mezelf aangemeld hiervoor en nu dankbaar dat ik dat heb gedaan. Een mooi cadeau aan mezelf. En daar ga ik ten volle van genieten. En er morgen weer keihard tegenaan.

Sprankelend. Aan de slag.

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Ontdek de kracht van Compassionate Inquiry

Lees dit bericht

De ongeborenen een plek geven. Hun plek!

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier