pablo2

Blog: Het was goed raak!

 17/04/2018

Wat als je je coach even pittig toespreekt? Of is het net andersom?

Uitschelden, een klap verkopen... Sorrie?!

Nog niet eerder heb ik een week meegemaakt waarin ik door twee verschillende klanten ben uitgescholden! Ha, bijzonder is dat he? 

Ik zeg wel uitschelden, maar dat was het niet echt
Wél als je naar de woorden luistert. Niet als je naar de woorden luistert, je aandacht vestigt op hun houding en gedrag, hun mimiek "leest" en je tussen de regels door "voelt". Dan waarneem je (in dit geval: ik) wat anders!

Wat was er aan de hand?
Klant nummer 1, laten we haar voor het gemak Irene noemen, was hard aan het werk. En Irene kan heel goed haar weerstand uiten, geen enkel probleem mee. Op een gegeven moment vroeg ik haar om hetgeen ze had opgeschreven, hardop voor te lezen. Ik kreeg direct de vraag: "Waarom? Wat maakt dat ik het moet lezen en niet schrijven? Ik wil het waarom weten." Ik uitgelegd. En vervolgens mocht ze het alsnog hardop voorlezen. En ineens waren daar de emoties. En toen kwam het hoge woord eruit: "Dat wilde ik dus niet tr#t!

Klant nummer 2, laten we hem even voor het gemak Evert noemen, zit middenin de transitie van hoofd, hart en lijf in balans. In plaats van alleen het hoofd die alles bepaald. En de gehele sessie was al als een soort getouwtrek tussen hoofd, hart (voelen/ gevoelens/ emoties) en het lijf (wat voel ik letterlijk in mijn lijf/ fysiek). En dat getouwtrek vond zijn hoogtepunt in de spontane uitbarsting: "Ik kan je wel een klap verkopen!"

Okeee...
Klinkt heftig misschien? Maar zoals ik al eerder aangaf, was het niet zo indringend omdat ik alle signalen zag, hoorde en aanvoelde. Als iemand zijn/ haar hele leven zich niet kwetsbaar kan/ wil opstellen en wel die wens heeft. Meer naar zijn/ haar gevoel wil gaan. En wat als dat dan vervolgens (ineens) gebeurt??!! Dan word je daardoor verrast. En kan degene die dat heeft aangewakkerd even onder het vuur komen liggen. Ik dus!

Ondertussen
Hebben beide klanten zich kwetsbaar opgesteld, zich geopend en hebben ze het even doorleefd. Wat nodig was! Om te voelen. Een stapje dichterbij hun doel en weer verder in hun proces. 

En het enige wat ik kan zeggen als het gebeurt, is dat dat precies de reden is dat ze mij in de hand hebben genomen. Ze mogen zichzelf zijn in een veilige omgeving. En dan wordt er ook nog eens (keihard) gewerkt. Precies wat ze willen en nodig hebben. 

En nu jij!
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen in een coachtraject? Plan eens een (gratis) kennismakingsgesprek in en ik maak een voorstel op-maat voor jou. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal een half uur. 

#coaching

Plan een gratis kennismaking

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier