Menu

Intuïtie. Waardevol, moeilijk te doorgronden, een schat aan informatie.

12 januari 2017

Sinds dat ik de cursus mediumschap volg, ervaar ik dat mijn intuïtie sterker wordt. Krachtiger. 

Zo ook deze week. 
Ik had een afspraak met een klant, Annebelle. We bespraken het huiswerk, haar aandachtspunt waarmee ze aan de slag wilde. En uit het niets bekroop mij het gevoel dat ze in haar ontwikkeling op een veilige modus bleef. Ze daagde zichzelf niet echt uit. Ze ging niet een laag dieper. Ze bleef in haar comfortzone. Dat was het eerste signaal. Ik sprak dit gevoel uit. Ze liet het even bezinken en we gingen door. Het tweede signaal liet niet lang op zich wachten en door mijn hoofd schoot de gedachte: haalt ze wel het maximale uit de coaching? En vervolgens het laatste en derde signaal. Ik schreef het op. Er stond: Benut je je potentie? 

Ik stelde de vraag toetsend of het klopte dat zij haar potentie niet volledig benut? En bij de volgende vraag mocht ze even goed voelen. Want wat heeft ze nodig om die potentie (volledig) te benutten? Wat mag ze daarvoor doen? En ze gaf aan: Ik heb rust nodig. Stilte. Om te kunnen ervaren wat de stilte met me doet. De ruimte te krijgen en geven. En wat dat voor effect weer heeft op mijn potentie. En niet alleen maar leven naar de waan van de dag.

Waardevol. Een schat aan informatie.
Intuïtie is waardevol. Geeft betekenis, informatie. Met (hele) kleine hapklare brokken. Iedereen heeft het. En voor iedereen komt dit in een andere vorm tot je. Of in een combinatie van vormen.

Je kunt het namelijk:

  • Voelen (als in fysiek iets voelen)
  • Horen (als in woorden/ geluid/ muziek dat je hoort)
  • Zien (als in beelden die je ziet)
  • Weten (als in gedachten die tot je komen)
  • Proeven (alsof je iets daadwerkelijk eet/ drinkt en dat proeft)
  • Ruiken (alsof je het ter plekke ruikt)


Ik voel, zie en weet ineens bepaalde zaken. En de ene keer werkt het voelen krachtiger, de andere keer zie ik ineens beelden. Ik zet het in wanneer nodig voor klanten en mezelf. 

Moeilijk te doorgronden. 
Wat mijn intuïtie mij vertelde over Annebelle zegt mij in eerste instantie niets. Ik heb Annebelle nodig om de beelden, gedachten etc. te vertalen naar haar specifieke situatie. Haar werk in dit geval. 

Wat is je bijgebleven? Vroeg ik aan Annebelle. 
En ze riep gelijk “jouw opmerking over mijn potentie, die is blijven hangen”. Waarna we afsloten met het trekken van een kaart. Met ogen dicht. Ze trok de kaart die staat voor “Dagdromen, rust en gedachten vrij laten”. We keken beiden in volle verbazing naar de kaart die ze net had getrokken… Was dat ook intuïtie of bevestigde haar ziel hetgeen we hadden besproken? Ik geloof sterk het laatste!