pablo2

Blog: Vier letters. Aan het einde van het weekend kon ik ze niet meer horen...

 09/10/2017

Een persoonlijke blog over hoe je geraakt kan zijn en eigenlijk niet weet door wat. En moet dat? Nee als het maar rust geeft. En dat deed het!

Rust...

Afgelopen weekend was een weekend vol Power, Flow en Wow! Letterlijk de titel van de workshop. Met betrekking tot mediumschap. En het woordje van vier letters? Ja, dat was het woord RUST. Aan het einde van het weekend kon ik ze niet meer horen!

Waarom?
Tijdens een mediumschap weekend ben je elkaars oefenmateriaal. Dus naast het feit dat ik het energie lezen en een mediamiek consult mocht oefenen op anderen. Deden zij dat natuurlijk ook op mij. En het begon zaterdagochtend al. Bij de eerste oefening. Waarop ik te horen kreeg: Je mag wat meer je rust pakken. Hmmm, oke... De volgende dag gebeurde het ook bij de eerste oefening: meer rust geeft meer baat. Ohja, waar had ik die al eerder gehoord? En bij de laatste oefening weer het woord: rust.

Hard werken versus rusten
Dit weekend was daar een mooi voorbeeld van. Op de dag dat mijn familie naar Scheveningen trok voor een familiedag, bleef ik dus in het Bredase om naar de workshop te gaan. En tijdens elke pauze zag ik foto's voorbij komen van niet alleen mijn gezin maar ook neven en nichten. Met foto's. Veel foto's. Zo leuk om te weten dat ze aan mij dachten. En ik aan hen! En ik stond nog steeds achter mijn besluit om naar de workshop te gaan (deze stond iets langer vast dan de familiedag). 

Maar aan het einde van de eerste dag...
Ging het toch kriebelen. En kreeg ik steeds meer foto's. En zag ik mijn zoontje genieten met zijn "beste vriendinnen" (nichtjes). Ik genoot dat hij genoot. Maar stiekem wilde ik er ook bij zijn! Toen ik mijn vriend aan de telefoon had, waren daar ineens de tranen. De emotie die eruit mocht. Dat ik er graag bij had willen zijn. Bij mijn familie en gezin. 

Toen de docent de dag erna de dag begon met hoe mooi magisch mediumschap is
Kreeg ik weer tranen in mijn ogen. Geraakt. Door het moment. De omgeving (met eekhoorns all over the place). De woorden. De aandacht. Ik weet het niet. Het was er. Oke. En hup weer aan de slag.

Thuisgekomen, genietend van de natuur en de rust in onze tuin
Terwijl twee van de vier konijnen waren ontsnapt! En hoe mooi is dat dan! Het even zo laten en niks moeten. 's Nachts was ik de workshop dunnetjes in mijn hoofd aan het over doen. Ging ik even uit bed. Weer terug erin. Even dicht tegen mijn vriend aankruipen. En ineens liepen ze daar weer. Over mijn wangen. De tranen. Waarom? Geen idee! Is het nodig te weten waarom? Nee eigenlijk ook niet. Ze waren er. En het gaf rust.

Vanochtend had ik een afspraak
Maar verder mocht ik veel van mezelf. En moest niks. En mocht ik even mijn lunch aan de keukentafel opeten. En genoot ik van boodschappen doen na de afspraak. Zomaar. In alle rust. Ik kon het woord niet meer horen, maar gewerkt heeft het wel.

En hoe werkt dat dan met klanten? In een sessie? Bij opstellingen? Lees hier de tips in een nieuwe blog.

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier