pablo2

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

 07/06/2024

Steeds vaker krijg ik het bewijs. Bewijs dat conflicten in het hier en nu een oorsprong hebben in de eerste periode van ons leven. Lees hierover meer in deze blog en download de oefening!

Laat ik eerst de begrippen toelichten

Onder de eerste periode versta ik de maanden voor conceptie, de conceptie zelf, de zwangerschap, geboorte en de eerste jaren van ons leven. Met bewijs bedoel ik geen wetenschappelijk bewijs maar “evidence-based”. Gebaseerd op (levens)ervaringen. Hoe mooi. Bewijs ook vanuit de nieuwe medicina/ germaanse geneeskunde. Bewijs vanuit Inherited family trauma. Bewijs via mijn klanten.

Wat merk ik dan zoal aan mijn klanten?

Wat voorbeelden:

  • Een man die te vroeg is geboren en met spoed naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Kilometers ver van zijn huis. Die daar weken moet verblijven. Als volwassen man is hij voortdurend bang dat zijn partner hem verlaat. 
  • Een vrouw die met nog andere kindjes in de buik zat, maar die het niet overleefden. Moeder zich hiervan bewust was met alle gevolgen van dien: angsten en zorgen. Zij zoekt nog steeds bevestiging bij anderen en vindt het ontzettend lastig keuzes te maken.
  • Een vrouw die keihard werkt, voor twee werkt. Die voor haar in de baarmoeder een broertje is verloren. Die nog steeds zoekende is. Ook al is ze bijna 50 jaar…


Laat ik zelf dat laatste voorbeeld zijn.

Van belang is dat je dan een coach treft die hiervan weet

Die gaat kijken wat er is gebeurd in deze periode. Ik trof ooit een coach die de impact van mijn broertje zich niet realiseerde. Ze me keer op keer terug gaf dat ik zo hard werkte en waarom? Ik voelde me niet zo goed begrepen, want ik wist wel waarom. 

Maar ik wilde graag handvaten hoe ermee om te gaan: 

  • Wat zijn de signalen dat ik hard werk? 
  • Wat gebeurt er dan (niet)? Fysiek, mentaal, gevoelsmatig? 
  • Wat helpt me om uit het harde werken te komen?

Ik geloof niet in het verdwijnen van thema’s, wel bewustwording

Die ervoor zorgt dat we het herkennen, erkennen en verzachten, zodat het minder de boventoon voert. Dat we ervaren dat we een keuze hebben: daar ga ik nu niet in mee. 

Dus mooi als je voor jezelf inzichtelijk maakt wat er nu gebeurd is in die eerste periode van je leven. Weet jij dat precies? 

Als hulpmiddel kun je een levenslijn maken, waarin je alles neerzet wat je weet en voelt (want juist in die periode was het denken nog niet volledig ontwikkeld). Check eventueel zaken die je niet weet na bij familieleden: mag, hoeft niet. 

===

Download via de link het voorbeeld van deze levenslijn! Teken deze na en begin met schrijven wat je weet. Kijk dan eens naar de vragen. Voegt dat nieuwe informatie toe? Succes!

===

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met me of plan een gratis kennismaking! 

Neem gerust contact op met me Boek makkelijk je vrijblijvende kennismaking

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Masterclass Erkend worden door je ouders. Mis het niet...

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier