pablo2

Hij wordt alweer drie!

 26/05/2016

Gisteren voor de derde keer een verjaardagskaart geschreven voor Luuk. Onze zoon. Hij wordt a.s. zaterdag drie jaar. En de eerste kaart schreef ik voor zijn geboorte. Al deze kaarten schrijf ik, stop ik in een envelop en in een multomap. Als hij 21 wordt, dan krijgt hij ze allemaal. Mag hij ze lezen. Een ritueel waarvan ik ben gaan houden. Alsmede de collage maken van zijn afgelopen levensjaar. Ben benieuwd hoe lang ik het blijf doen, maar nu voelt dat als een feest. Voorpret. Voor a.s. zaterdag.

Bijzonder

2012 was een bijzonder jaar voor mij. Om meerdere redenen. Zo werd medio juli borstkanker bij mijn zusje geconstateerd. Ging ik in het najaar vaak met haar naar het AVL in Amsterdam. Begon ik in september met de basisopleiding tot coach (elke maandagavond) in Eindhoven. Reed ik vier dagen van de vijf vanuit Breda naar Nijmegen om te werken bij de Universiteitsbibliotheek. En bleek ik eind september (eindelijk!) zwanger te zijn. De test samen met mijn zus gedaan. Ik wist het al, voelde al dat ik zwanger was. Zij huilde bij de test. Ik niet. Ik wilde de test met haar doen, omdat zij wist hoe groot mijn wens was. En ik met haar ook iets moois -naast al het nare- wilde delen.

Waanzin

Deze week sprak ik daar nog  met een bevriend coach over. Hoe waanzin (waanzin en niet ‘waanzinnig’) deze periode voor mij was. Puur overleven. Van dag tot dag. De emoties niet door laten dringen want dan was voor mijn gevoel het hek van de dam. Dus maar door- en doorgaan. Onrust. Maar liever onrust dan rust want met de rust kwam de angst. De dood namelijk niet in de ogen willen kijken want voor mij was -en is nog steeds- mijn zus mijn alles. En gelukkig was dat ook niet nodig. Maar wel de angst ervaren en niet durven aangaan. Beetje bij beetje alles aangepakt. En nog steeds bezig. Want zo werkt het ook.

Elk jaar

Denk ik rond deze tijd weer terug aan die periode van waanzin, overleven. Dat die periode ook veel goede dingen heeft gebracht waar ik niet altijd bij stil sta. Een geweldig mooie, eigenwijze zoon. Een eigen praktijk. Een zus vol in het leven, met alle bijbehorende ups en downs. Mijn (samengestelde) gezin. En mijn eigen ontwikkeling, zowel professioneel/ zakelijk als privé. Met ook voor mij nieuwe wegen.

Benieuwd

Maakt mij zo benieuwd naar de komende jaren. Wat nog volgt. Maar eerst benieuwd naar aankomende zaterdag. Naar de verjaardag van Luuk. En dat -als mensen vragen hoe oud hij wordt- hij serieus antwoordt met “vijf”. “Zo is het” zegt hij er dan achter. En als ze dan vragen wat hij wil hebben voor zijn verjaardag, hij “kadootje” zegt. En moet dan lachen. Toch mooi! Daar geniet ik met volle teugen van. Het aangaan, het verder ontwikkelen, mijn weg vervolgen … dat gaat maandag wel weer verder. Nu eerst feest vieren!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier