pablo2

Blog: Sinds een paar maanden [knock on wood] slaap ik weer goed!

 09/01/2018

De documentaire HEAL laat ons zien hoe gedachten, patronen ons beïnvloeden en ook hoe we daarmee onszelf kunnen genezen.

Restless legs

Op documentaire HEAL gaat over Kelly Noonan Gores, die ons meeneemt op een wetenschappelijke en spirituele reis waarin we ontdekken dat onze gedachten, overtuigingen en emoties een grote impact hebben op onze gezondheid en het vermogen om onszelf te genezen. 

Wat heeft HEAL nu met slapen te maken?
Vanochtend zei ik het nog tegen iemand. We spraken over voeding, hormonen, hoe ieder mens anders omgaat met zijn stress of thema's in en van het leven. En ik vertelde over het feit dat ik last heb van onrustige benen (Restless Legs Syndrome) sinds de zwangerschap van Luuk. Zo'n vijf jaar nu. En dat ik voor het eerst sinds maanden hiervan af ben. En ik klopte met mijn hand op tafel (een houten tafel). In de hoop dat ik door het uit te spreken niet gelijk weer last krijg. 

Aha, nog een vertrouwens-dingetje dacht ik...
En het nodige heb ik aan die benen gedaan: naar de huisarts gegaan. Bloed laten prikken. De huisarts stelde een medicijn voor Parkinson voor. Die ik weigerde. Acupunctuur. De osteopaat en fysiotherapeut. Een coach. Cranio-sacraal, holistisch therapeut. En steeds ging het even beter. En dan kwam het weer terug.

Waar het vandaan kwam? 
Dat wist ik heel goed! In 2012 werd iemand ziek die heel dicht bij mij staat. En ik "weet" wat er gebeurde. Ik stopte de angst voor dat verlies heeeeel diep weg. En op het moment dat ik op de bank ging zitten om tv te krijgen, vroegen mijn benen aandacht. En ging ik maar weer lopen want ik kon -letterlijk- niet stil zitten. En dus zocht ik de "rust" niet meer op, want dan begonnen die benen. Dus als ik 's nacht wakker werd en weer wilde gaan slapen, dan begonnen ze ook weer. 

Het begin van de verbetering kwam met het aanpassen van mijn voeding
En in september 2017 ben ik naar een "Awakened Mind" coach gegaan. En zij heeft gezorgd voor de rest. Want wat in de eerste sessie keihard naar boven kwam, was mijn angst voor verlies. En die wist ik wel, maar kon ik niet ervaren en voelen. Tot dat moment! En ik was ermee bezig: vreselijke dromen, mediteren, schrijven. Totdat ik ineens een ochtend wakker werd en me pas later realiseerde dat dat de eerste keer was dat ik een nacht had doorgeslapen! Niet wakker geworden. Geen onrustige benen.

En meer nachten volgden...
Tot mijn grote geluk! Want ik kon goed functioneren met minder slaap. Ik kwam erachter dat ik nog beter kon functioneren en doen en genieten met meer slaap!

Wij kunnen als mens fysieke pijn beter hanteren dan emotionele pijn
En dat liet mijn lichaam mij ook even duidelijk weten. Maar wij zijn ook in staat om het aan te gaan en onszelf verlichting te geven. In welke vorm dan ook. Voor mij was om deze reden (en nog een paar andere) de documentaire HEAL interessant. Het gaf mij inzicht in mezelf (voeding is belangrijk en je emoties verwerken ook) maar ook in ons als mens. En wat we te doen hebben. Ieder voor zich. In zijn of haar tempo. 

#gezondheid

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Boekreview: It's not your money geschreven door Tosha Silver

Lees dit bericht

Wat te doen bij PLOTSELINGE boosheid? De remedie vind je in deze blog...

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier