pablo2

Blog: Authenticiteit. Als coach. Als mens.

 28/04/2016

In deze persoonlijke blog kijk ik naar mezelf als coach. Wanneer ben ik authentiek? Wat maakt mij authentiek? Wat is het effect op anderen? Ik moet mijn eigen weg bewandelen.

De persoon achter de coach. 
In mijn laatste nieuwsbrief schreef ik in de inleiding iets over de persoon achter de coach. Dat ik me graag als mens laat zien. Zodat (potentiële) klanten weten met wie ze te maken hebben. En op basis van die informatie kunnen ze vervolgens besluiten of ze me wel of niet benaderen voor coaching.

Facebook.
Vooral op mijn Facebook pagina laat ik zien wie ik ben. En wat ik leuk vind. Wat ik interessante nieuwsberichten en artikelen vind. Maar ook … waar ik van schrik of teleurgesteld in ben. Afgelopen dinsdag had ik zo’n -ik-ben-geraakt-moment. Een vrouwelijke coach die ik volg, blijkt plotseling te zijn overleden. Met 50 jaar. Ik lees het bericht op haar eigen pagina, geschreven door een gezinslid. En ik ben gelijk geraakt. En ik schrijf er een bericht over. Dat beter wordt gelezen dan de andere berichten van deze week. Zie dit bericht. Een bevestiging van mijn visie?

Waar ik naartoe wil? 
Ik kan tegenwoordig mijn tijdlijn niet meer openen of ik zie de 7 stappen naar succes voorbij komen, de gratis webinars en e-books vliegen me om de oren, het ene na het andere geweldige weekend wordt aangeboden. En zomaar… ik kan er gewoon niet meer tegen.

Een kleine aanvulling hierop: 

  • Ik heb natuurlijk zelf al die pagina’s van die (business)coaches en trainers geliked. Er komen echter ook veel gesponsorde berichten voorbij. 
  • Ik doe het zelf natuurlijk ook. Regelmatig zie je ook berichten van mij voorbij komen waarin ik inga op een workshop of training die ik organiseer. Ik ben echt niet roomser dan de paus.


En wie het geweldige aanbod ook doet. Het ziet er goed uit. Ik klik regelmatig op een dergelijk aanbod en dan besef ik ook, dat het niks is voor mij. Nu niet in ieder geval. Later misschien wel. En dan is gedachte daar: “Dat moet ik ook hebben. Als ik dat niet doe, dan hoor ik er niet bij en willen klanten me niet!” En prompt moest ik gelijk denken aan een quote die ik eerder voorbij zag komen (van Jakolien Sok). En dat veranderde mijn mindset. Meteen!

Hoezo?
Ten eerste moet ik mezelf niet vergelijken met anderen (of ik nu een starter ben als ondernemer of niet). Ik ben wie ik ben en ik pak het op mijn manier aan. Die bij mij past en hoort. Wat anderen er ook van mogen vinden (of niet). Op een professionele manier, dat wel. En ten tweede… ik loop op een andere weg. Mijn weg namelijk. En wat dat betekent voor Sprankelend aan de slag weet ik nog niet. Maar als het voor mij niet goed voelt, dan doe ik het niet. En ook dat betekent niet dat ik geen training ga volgen of mezelf als ondernemer nog wat andere vaardigheden aanleer. Het betekent dat ik in mijn tempo datgene doe voor mijn bedrijf wat goed is.

Ik laat me niet gek maken. Ik verwijder die pagina’s ook niet gelijk. Ik weet nu waar ik sta. En dat voelt goed!

Quote van Jakolien Sok

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier