pablo2

Blog: 10 manieren om te komen naar het onderbewustzijn tijdens coaching

 22/01/2020

Praten is een hele goede manier om bepaalde patronen naar boven te krijgen. Of om met deze patronen aan de slag te gaan. Maar wist je dat je nog een bron in je hebt die veel dieper gaat dan praten? Dat is je onderbewustzijn waar je alles hebt opgeslagen wat je tegen kwam in je leven. Door te praten, kom je hier niet. Daarvoor zijn andere manieren nodig.

Het onderbewustzijn, je intuïtie

Joe Dispenza, Bruce Lipton, Anna Wise. Wat deze mensen met elkaar gemeen hebben? Zij gaan voor persoonlijke ontwikkeling via de bewustzijnsstaten. In je onderbewustzijn, Theta, zit je intuitie maar ook je "drama's". Groot en klein. Door naar je onderbewustzijn te gaan, deze thema's aan te gaan en bewust te maken, kun je daar weer verder mee komen. Deze methodieken zorgen ervoor dat je minder in je hoofd gaat zitten (Beta) en meer en meer zakt naar Theta. Waar je onderbwustzijn met je communiceert.

Hierbij de 10 methodieken om dichterbij je onderbewustzijn te komen:

  • Creatieve invulling (moodboard maken, schilderen, tekenen, schrijven etc.)
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Healing
  • Meditatieoefeningen
  • Mindfulness
  • Opstelling over bijvoorbeeld je gezin van herkomst, je eigen gezin, je team op het werk; ik werk dan met vloerankers (placemats), Playmobil of andere voorwerpen
  • Associatie oefeningen met lintjes, schelpen of kleuren
  • Kaarten trekken
  • Reading
  • Wandeling in het bos/ de natuur

Joe Dispenza en de states of consciousness

Joe Dispenza heeft ook een filmpje over de bewustzijnsstaten, gaat wel snel, maar wellicht interessant voor je! 

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier